Home » C# ProgrammingRSS

.net 4 framework install problem on xp pro sp3 .net 3.5

Hello,  have xp pro sp 3 .net 3.5.  want to install c# express 2010.  This is a problem so installing .net 4 first.  However this is still a problem.  Downloaded collection tool and have logs collected.  Where to send them?

 

Thanks

 

26 Answers Found

 

Answer 1

Hi PGCleveland,

You can install  C# express  2010 on top of .net 3.5. What is the error message your getting?

Regards,

TNVBalaji

 

 

Answer 2

Hello, I tried last night to download the install  from the website using IE, but that stalled as well.  It all seems to stop at 4.0
 

Answer 3

Hi PGCleveland,

Thank you for your post.

 

Some clarification with you

1, could you please clarify your error information on your reply or upload your error log files via Skydrive?

2, could you please download .net framework  4 from Microsoft and install  .net framework 4 separately?

 

I would recommend that you could download .net framework 4 from the following link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=0a391abd-25c1-4fc0-919f-b21f31ab88b7

After you have installed .net framework 4 on your machine, please run Visual Studio 2010 Express installer again.

If you have any issues during installation, please upload your latest error log files in your reply via Skydrive.

 

Look forward for your reply!

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 4

Thanks, downloaded from link, still did not work with .net4.  Failed at same point.

Need help to upload to skydrive, have not used before.


Thanks again.

 

Answer 5

Hi PGCleveland,

Glad to see your reply!

Skydrive:

http://explore.live.com/windows-live-skydrive?lc=2052

 

Hope this helps!

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 6

logs are here.  Thanks for the help.

 

https://cid-0e374330a76298ed.office.live.com/richupload.aspx/New%20folder

 

Answer 7

Hi PGCleveland,

I would attempt to visit your link, but it failed.

Could you please check whether your log files upload correctly or not?

Thanks!

Best Regards

Larcolais Gong

 

 

Answer 8

Here is a link and I noticed to share the files.

 

http://cid-0e374330a76298ed.skydrive.live.com/redir.aspx?resid=E374330A76298ED!109&Bpub=SDX.Docs&Bsrc=GetSharingLink

 

thanks

 

Answer 9

Hi PGCleveland,

Glad to see your reply.

Firstly, .NET framework  4.0 is supported on the following Windows XP related OS:

Windows XP Home Edition SP3
Windows XP Professional x64 Edition SP3
Windows XP Professional SP3

 

More information about .NET Framework 4, you could refer the following link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0a391abd-25c1-4fc0-919f-b21f31ab88b7&displaylang=en#Requirements

 

After .NET Framework is installed successfully on your machine, you could run your Visual Studio 2010 as follows.

- Download .NET Framework 4.0 Standalone installer
  Note: You can try some download manager software to help downloading.
- Run the installer to install  .NET 4.0 with Administrator Privilege
  Note: Right-click the installer >> "Run as Administrator"

 

If the problem  still exists, could you please follow the following steps to collect the log files?
- Try to clean your "%temp%" folder (Start Menu >> Run >> Type "%temp%")
- Install .NET Framework 4.0
  (The installer must be run with administrator privileges)
- Collect the logs from "%temp%" folder
   Collect tool:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e0da314f-6216-4a18-bc6b-7d29cf83af20&displaylang=en

- You could upload vslogs.cab files via Skydrive.

 

The following link is similar like yours. You could refer it.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/netfxsetup/thread/18e54a9f-2e6f-468f-9e71-6632467e6ca4

 

Hope this helps!

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 10

Still have problems.

 

files in folder vslogs.

 

http://cid-0e374330a76298ed.skydrive.live.com/redir.aspx?resid=E374330A76298ED!109&Bpub=SDX.Docs&Bsrc=GetSharingLink

 

Thanks

 

Answer 11

Hi PGCleveland,

Glad to see your follow-up.

From your vslog files, I found some errors as follows.

[08/22/10,17:32:10] Microsoft .NET framework  4: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

[08/22/10,17:32:10] Microsoft .NET Framework 4: C:\DOCUME~1\Paul\LOCALS~1\Temp\30319.01\1033\VCS_EXP\wcu\dotnetframework\dotNetFx40_Full_x86_x64.exe exited with return value 1603

Could you please verify whether .NET Framework 4 is installed correctly on your machine or not?

You could verify it via Verification Tool.

http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2008/10/13/8999004.aspx

If .net framework is installed correctly on your machine, please refer the following link, which is similar with yours.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/setupprerelease/thread/af0ca809-d352-49f9-b1be-443e6bc5f22a

 

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 12

.net 4 is not installed.  Ran verification tool, log is here:

 

http://cid-0e374330a76298ed.skydrive.live.com/redir.aspx?resid=E374330A76298ED!109&Bpub=SDX.Docs&Bsrc=GetSharingLink

 

Answer 13

Hi PGCleveland,

In your log files, I found some errors like the following.

[08/30/10,09:47:50] Not running action 'Registry GE - .NET Framework 3.5 SP1 (Wow6432Node)' for product '.NET Framework 3.5 SP1' because the OS condition does not match

 

In most cases, you can use the entry in Add/Remove Programs to repair the .NET Framework 3.5 or 3.5 SP1.  If that doesn’t help, then you can use the steps in this blog post to remove and then re-install the .NET Framework 3.5 SP1.

 

See: http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2010/01/26/9953883.aspx for more information.

 

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 14

I have turbotax 2009.  Downloaded the TT2009 verification tool, but it could not find the installer, I found it in the turbotax folder (TT2009) and it did not run.  Uninstalled .net 3,5 still did not install  4.0. 
 

Answer 15

uninstalled all versions of .net.  Restarted.  Tried to run .net4, but still sis not work.

 

Creating new Performer for MSI item
[8/31/2010, 11:20:16] Log File C:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM~1\LOCALS~1\Temp\Microsoft .NET Framework 4 Setup_20100831_111928993-MSI_netfx_Core_x86.msi.txt does not yet exist but may do at Watson upload time
[8/31/2010, 11:20:16] Calling MsiInstallProduct(D:\74dc493780296a1c95cf410f76\netfx_Core_x86.msi, EXTUI=1
[8/31/2010, 11:20:18] MSI (D:\74dc493780296a1c95cf410f76\netfx_Core_x86.msi) Installation failed. Msi Log: Microsoft .NET Framework 4 Setup_20100831_111928993-MSI_netfx_Core_x86.msi.txt
[8/31/2010, 11:20:18] PerformOperation returned 1603 (translates to HRESULT = 0x80070643)
[8/31/2010, 11:20:18] Action complete
[8/31/2010, 11:20:18] OnFailureBehavior for this item is to Rollback.
[8/31/2010, 11:20:18] Action complete
[8/31/2010, 11:20:18] Action complete
[8/31/2010, 11:20:18] Final Result: Installation failed with error code: (0x80070643), "Fatal error during installation. " (Elapsed time: 0 00:00:50).
[8/31/2010, 11:20:25] WM_ACTIVATEAPP: Focus stealer's windows WAS visible, NOT taking back focus

 

Answer 16

3.5 .net did not install  either.
 

Answer 17

now installer not working.  try to download updates.
 

Answer 18

Hi PGCleveland,

Glad to see your good news!

CHEERS!

Thank you for your sharing!

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 19

Installer is NOT working.  Windows Installer.  All .net removed, cannot reinstall 1.1 or 2, 3.5 or 4. need help
 

Answer 20

Hi PGCleveland,

Could you please descript your error information more clarifier?

Thanks!

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 21

I uninstalled all .net.  Now, windows installer is not working.Error hen installing 3.5.net

 

Windows installer service is unavailable.  Another program may be running, etc.

 

 

Answer 22

Hi PGCleveland,

Could you please upload your screenshots via Skydrive?

Thanks

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 23

Here it is.  thanks

 

http://cid-0e374330a76298ed.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=E374330A76298ED!123&Bpub=SDX.Photos&Bsrc=GetSharingLink

 

Answer 24

Hi PGCleveland,

As your screenshot, it seems that the installer cannot find some setup components in .NET Framework 3.5 SP1.

Have you extracted .NET Framework to your local?

I would encourage that you could download .NET Framework 3.5 Service Pack 1 (Full Package) from the following link.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=d0e5dea7-ac26-4ad7-b68c-fe5076bba986&displayLang=en

Then, run as administrator and try to install  it again.

 

Best Regards

Larcolais Gong

 

Answer 25

From error log on set up.

[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [2] ISetupModule::SetManager() failed in ISetupManager::LoadSetupObjectGuid() : vs_setup.dll
[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadSetupObjectname() - Failed in call to LoadSetupObjectGuid() for strName:  in file: vs_setup.dll
[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [0] LoadComponent(), LoadSetupObjectName failure: vs_setup.dll
[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [0] LoadComponent failed in ISetupManager::LoadComponentsFromDBObject(): vs_setup.dll
[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadDatabaseValues() - Failed in call to LoadComponentsFroMDBObjects()
[08/31/10,22:21:58] setup.exe: [2] CSetupManager::RunIntro() - Failed to Load Database Values
[08/31/10,22:22:02] setup.exe: [2] CSetupManager::RunLoadSetup() - Failed to Run the Intro
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [2] ISetupModule::SetManager() failed in ISetupManager::LoadSetupObjectGuid() : vs_setup.dll
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadSetupObjectname() - Failed in call to LoadSetupObjectGuid() for strName:  in file: vs_setup.dll
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [0] LoadComponent(), LoadSetupObjectName failure: vs_setup.dll
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [0] LoadComponent failed in ISetupManager::LoadComponentsFromDBObject(): vs_setup.dll
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadDatabaseValues() - Failed in call to LoadComponentsFroMDBObjects()
[08/31/10,22:59:54] setup.exe: [2] CSetupManager::RunIntro() - Failed to Load Database Values
[08/31/10,22:59:59] setup.exe: [2] CSetupManager::RunLoadSetup() - Failed to Run the Intro
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [2] ISetupModule::SetManager() failed in ISetupManager::LoadSetupObjectGuid() : vs_setup.dll
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadSetupObjectname() - Failed in call to LoadSetupObjectGuid() for strName:  in file: vs_setup.dll
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [0] LoadComponent(), LoadSetupObjectName failure: vs_setup.dll
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [0] LoadComponent failed in ISetupManager::LoadComponentsFromDBObject(): vs_setup.dll
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [2] CSetupManager::LoadDatabaseValues() - Failed in call to LoadComponentsFroMDBObjects()
[08/31/10,23:13:41] setup.exe: [2] CSetupManager::RunIntro() - Failed to Load Database Values
[08/31/10,23:13:46] setup.exe: [2] CSetupManager::RunLoadSetup() - Failed to Run the Intro

 

Answer 26

Hi PGCleveland,

From your error information, please check whether you have FULL CONTROL access vs_setup.dll.

Then, please check whether your downloaded vs installation file is right or not.

I would encourage that you could open a new thread to consult your concern here.

I think that more members will participate to help you.

 

Best Regards

Larcolais Gong

 
 
 

<< Previous      Next >>


Microsoft   |   Windows   |   Visual Studio   |   Follow us on Twitter